Wijk in beweging | Lelystad

Maak uw afspraak zonder verwijzing Plan vandaag nog uw afspraak

De groep bestaat uit 10 deelnemers. Zij trainen twee keer per week bij Kerngezond in Lelystad. Eénmaal per week komt de weegschaal tevoorschijn en kan men - indien met dat wil - zich wegen. Een zelfde groep wordt ook gedraaid in de Waterwijk door Henk Verheul, en een derde groep bij fysiotherapie Centra Plaza.

 

Enthousiast

De deelnemers zijn enthousiast. Trots vertellen ze hoeveel kilo ze inmiddels al kwijt zijn en hoe veel fitter ze zich al voelen. De groep bestaat uit mannen en vrouwen van verschillende afkomst. De sfeer is goed: ze stimuleren elkaar om te komen en om door te zetten.

Nury Gibbes, stagiaire bij Icare, traint iedere week mee met de groep. Zij begeleidt en ondersteunt de deelnemers.

Stimulans

Deelnemers hebben elk zo hun eigen persoonlijke streefdoelen: de één traint om een fietstocht te kunnen maken naar Lourdes, de ander om onder de 100 kilo te wegen, of om weer eens langer dan 30 minuten te kunnen lopen.

“Ik ben hier om aan mijn conditie te werken en zo meer fut te krijgen, zodat ik thuis meer ga ondernemen”, aldus Thea Haan, een van de deelnemers. “De groep is leuk. We hebben oog voor elkaar en de sfeer is ongedwongen. Het is een grote stimulans dat er elke keer iemand voor de groep staat: je hoeft de oefeningen niet zelf te bedenken. Ook wordt echt rekening gehouden met je beperkingen. Zo heb ik last van mijn knie en doe ik daarom soms een andere oefening dan de rest.”

Volhouden

Na dit programma zullen de deelnemers doorstromen naar een beweegactiviteit in hun eigen wijk, georganiseerd door het Sportbedrijf of door Stichting Welzijn Lelystad.

Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x