Fysiotherapie

Lelystad   Mijdrecht  Zeist

De fysiotherapeut is er voor iedereen; van klein tot groot en van jong tot oud. Kom naar KernGezond als je niet goed kunt bewegen, of als je niet goed durft te bewegen. Als je meer moet bewegen, of als je moeite hebt met bewegen. Misschien heb je last van een sportblessure of heb je een spier verrekt tijdens het werk. De fysiotherapeuten bij KernGezond doen er alles aan om je lichaam weer in beweging te krijgen.

 

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut kan tijdens de behandelingen gebruik maken van verschillende technieken, zoals massages of mobilisaties. De fysiotherapeut legt precies uit wat hij doet. Het belangrijkste onderdeel is echter de oefentherapie. Samen met de fysiotherapeut doe je oefeningen om bewegingen weer soepel te maken, spierkracht te vergroten of een betere houding te krijgen.

 

Voor welke klachten is fysiotherapie geschikt?

De fysiotherapeut kan veel pijn en ongemak verhelpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten
  • Zwelling van gewrichten
  • Afname van spierkracht
  • Stijfheid
  • Problemen met bewegen
  • Evenwichtstoornissen
  • Ademhalingsproblemen
  • Vermoeidheidsverschijnselen
  • Conditievermindering

Afspraak zonder verwijzing

Voor een bezoek aan de fysiotherapeut is geen verwijzing nodig van de huisarts. Kom gerust langs bij KernGezond of maak telefonisch een afspraak. Bij een eerste afspraak wil de fysiotherapeut alles te weten komen van de klachten. Hij stelt vragen en doet onderzoek. De fysiotherapeut kijkt of fysiotherapie de juiste oplossing is voor de klachten en stelt een behandelplan op.

 

Fysiotherapie bij KernGezond: dáárom!

De praktijk voor fysiotherapie bij KernGezond is al sinds 1978 een begrip in Lelystad. In dat jaar kwamen de ouders van Erik van Dijk (eigenaar tot 2011), Rob en Willeke van Dijk, naar Lelystad en begonnen met ‘Fysiotherapie Bos en Water’ en de ‘Praktijk voor Manuele Therapie’. Onder hun begeleiding bouwde Erik van Dijk grote ervaring op, waarna hij het bedrijf in 2007 van zijn ouders overnam. In 2009 werd Jesse Balsem mede-eigenaar en opende ze een 2e praktijk in Mijdrecht. In januari 2011 namen Chris Bruijn en Jeroen Morssink de praktijk over van Erik om samen met Jesse Balsem in 2012 de 3e praktijk in Zeist te openen en zo Kerngezond verder uit te bouwen.

 

Gegarandeerde kwaliteit

Sinds december 2007 zijn fysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie en psychosomatisch fysiotherapie bij KernGezond gecertificeerd volgens het model Harmonische Kwaliteitsbeoordeling van de Zorgsector (ISO-HKZ). Dat betekent dat alle procedures van fysio- en manuele therapie gestandaardiseerd, transparant en controleerbaar zijn. Dat betekent weer dat je van KernGezond een continue hoogwaardige kwaliteit van zorg mag verwachten. Klik hier voor meer informatie over het ISO-HKZ certificaat.

Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x