Sparta Nova

Lelystad Mijdrecht

Sinds juli 2015 heeft KernGezond zich aangesloten bij het Sparta Nova netwerk.

SpartaNova werd in 2010 opgericht als spin-off van UGent en VUB. Hun missie is de sportwetenschap in de praktijk brengen, door de meest recente wetenschappelijke inzichten over preventie, revalidatie, monitoring en training voor sporters te vertalen in een tool voor experts. Via partnerships met academische partners kan SpartaNova continu nieuwe onderzoeksinzichten en veldexpertise integreren, zodat het platform voortdurend evolueert en bijgeschaafd wordt.

Prevention

Screening van risicofactoren voor specifieke letsels binnen je sport. Volg een persoonlijk trainingsprogramma met foto en video. Hoe goed ken je je eigen zwakke punten - en wat kan je eraan doen? Op basis van een korte of uitgebreide sportspecifieke screening zal je SpartaNova Expert van KernGezond een blessurerisicoprofiel opmaken en je adviseren over de beste manier van trainen en hoe je het blessurerisico kan verminderen. Log in op je eigen online account, zoek je risicoprofiel en trainingsprogramma op en communiceer met je expert. Elke risicofactor die getest wordt kan thuis getraind worden met een minimum aan materiaal.

Rehab

Veilige sporthervatting na een letsel. Testen zijn gebaseerd op het nieuwste onderzoek over letselspecifieke revalidatie. Directe communicatielijn met de fysiotherapeut tijdens je revalidatie. Een blessure oplopen is één ding, maar elke sporter weet hoe frustrerend het is om conditie te verliezen en weer op je oude niveau terug te keren. Onze rehab module helpt je om je favoriete sport op een veilige manier te hervatten en vermindert de kans op nieuwe tegenslag. Met duidelijke rapportering van je vooruitgang, evidence-based testen en de juiste oefeningen ben je snel weer op het goede spoor, vol vertrouwen en met een optimale conditie.

Training

Honderden oefeningen met video, foto en beschrijving. Oefenprogramma op maat gemaakt en online beschikbaar. Plan oefeningen via je persoonlijke kalender in je trainingsroutine. Je individuele programma wordt gebaseerd op jouw specifieke risicoprofiel, rehab criteria, of prestatie parameters. Alle oefeningen zijn voorzien van duidelijke en eenvoudige instructies, foto en video, die helpen ervoor te zorgen dat je ze zo goed mogelijk kan uitvoeren.

Contact

fysiocoach@kerngezond.eu
Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x