Rondom Podotherapie | Lelystad

Maak uw afspraak zonder verwijzing Plan vandaag nog uw afspraak

Rondom Podotherapie in Lelystad

RondOm Podotherapeuten bestaat uit een groot team van enthousiaste en vooruitstrevende podotherapeuten (BHS), podotherapeut-MSU echografisten (BHS) en podotherapeut-bewegingswetenschappers (MSc) dat ondersteund wordt door zooltechnici en secretariële medewerkers. Dit team van professionals heeft de krachten gebundeld om de hoogst haalbare kwaliteit van zorg te kunnen leveren.

Wat is Podotherapie?

U vraagt zich misschien af wat een podotherapeut precies doet en hoe een behandeling in zijn werk gaat. Een podotherapeut is vooral een onderzoeker, die door middel van een klinisch beeld, het stellen van de juiste vragen en het inzetten van geavanceerd analyseapparatuur op zoek gaat naar de oorzaak van een klacht. Deze klacht kan in uw voet of enkels, maar ook in uw knieën, heupen, bekken, rug en zelfs uw nek en schouders zitten. Ook kunnen overgewicht, een incorrecte belasting tijdens het sporten, verkeerd schoeisel, suikerziekte, reuma (bijv. artrose) of simpelweg ouder worden tot voetklachten leiden.

De podotherapeut heeft een aantal behandelmethoden om de oorzaak van een klacht te achterhalen of deze weg te nemen. Enkele behandelmethoden om klachten te bestrijden zijn:

  • het toepassen van o.a. medical tape.
  • het plaatsen van siliconen teenstukjes om de teenpositie te compenseren/corrigeren.
  • het plaatsen van nagelbeugels.
  • het uitvoeren van instrumentale behandelingen en wondbehandelingen.
  • het manipuleren van voet- en onderbeengewrichten.
  • het uitvoeren van minimale schoenaanpassingen.
  • het geven van (sport)schoenadviezen.
  • het geven van advies over belasting en belastbaarheid.
  • en het vervaardigen van podotherapeutische zolen.

U ziet het, podotherapie omvat meer dan alleen maar het behandelen van de voet. En met succes, aangezien 80% van onze patiënten na 6 weken tot 75% minder klachten hebben.Lees meer

Waarom KernGezond?

De fysiotherapeut is er voor iedereen, van klein tot groot en van jong tot oud. Kom naar KernGezond als je niet goed kunt bewegen, of als je niet goed durft te bewegen. Als je meer moet bewegen, of als je moeite hebt met bewegen. Misschien heb je last van een sportblessure of heb je een spier verrekt tijdens het werk. De fysiotherapeuten bij KernGezond doen er alles aan om je lichaam weer in beweging te krijgen.


Professioneel team

ISO gecertificeerd & Pluspraktijk

Diverse specialisaties

Alles onder 1 dak

Zonder verwijzing

Locaties door heel Nederland

"Binnen 6 weken heeft KernGezond mij helemaal genezen van de rugpijn"

C. Constandse, client uit Lelystad

Ons team

Het team van KernGezond bestaat uitsluitend uit goed opgeleide en gespecialiseerde fysiotherapeuten en sport begeleiders. Zij staan contstant klaar om jou te helpen bij het verminderen en verhelpen van jouw lichamelijke klachten..

Maak een afspraak
Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x