Oncologie Fysiotherapie

Mijdrecht

Bewegen en Kanker

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt de positieve invloed van bewegen op de preventie van kanker, het vertragen van de aandoening en het verbeteren van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Dit geldt voor alle vormen van kanker. Vermoeidheid is één van de meest voorkomende en meest hinderlijke bijwerkingen van de behandeling van kanker. Deze klachten bestaan vaak nog lang na de behandeling en hebben een grote impact op de kwaliteit van leven.

Beweegprogramma Oncologie

Het beweegprogramma is speciaal ontwikkeld voor mensen die in het verleden behandeld zijn voor kanker, die fysiek minder belastbaar zijn dan voorheen, klachten hebben van vermoeidheid en/of diverse lichamelijke klachten hebben. Tijdens het programma begeleidt een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut met deskundigheid op het gebied van kanker u op een verantwoorde manier naar een actieve leefstijl.

Doelstelling van het beweegprogramma

Doelstelling van het beweegprogramma is het optimaliseren van de kwaliteit van leven door het verbeteren van een aantal belangrijke aspecten die hierop van invloed zijn zoals conditie, kracht en het verminderen van vermoeidheid. Tevens zal de fysiotherapeut aandacht besteden aan het inspanningsvermogen en de spierfunctie, als dit beperkende factoren zijn voor het opbouwen en/of onderhouden van een actieve leefstijl. Het bereiken van persoonlijke doelen staat hierbij centraal. Het programma is daarnaast ook gericht op het herwinnen of ontwikkelen van een actieve levensstijl en het wegnemen van barrières voor het ondersteunen/bevorderen van het actief bewegen. Plezier in bewegen zal bij de trainingen voorop staan!

Cursusinformatie

Het beweegprogramma is in klein groepsverband met mensen met een vergelijkbare aandoening of conditie. Het beweegprogramma heeft een duur van drie maanden waarin tweemaal per week gedurende 1 uur, onder begeleiding van de fysiotherapeut, getraind wordt om de gestelde doelen te bereiken. Na verwijzing door huisarts of specialist volgt er eerst een uitgebreide individuele intake (oriënterend gesprek) en worden individuele wensen en doelstellingen in kaart gebracht. Tussentijds zullen er een aantal individuele evaluatiemomenten plaatsvinden waarbij de voortgang van het programma en de lichamelijke gesteldheid wordt besproken. Na afloop van het programma vindt er een eindevaluatie plaats. Na het afsluiten van het beweegprogramma is het van belang dat u het trainen blijft continueren. Op welke wijze en in welke setting is geheel aan u. Wij bieden u de mogelijkheid om na het afsluiten van het beweegprogramma het trainen bij ons te continueren. Voor de meest recente informatie ten aanzien van trainingstijden en startdata cursus kunt u telefonisch contact opnemen met: 0297-255003.

Vergoeding zorgverzekeraar

Indien u verzekerd bent voor reguliere fysiotherapie komt u meestal in aanmerking voor een vergoeding van een beweegprogramma. De vergoeding verschilt echter per zorgverzekeraar. Het is daarom raadzaam om vooraf bij de zorgverzekeraar te informeren naar de mogelijkheden. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar is altijd een verwijzing nodig. meld je aan

 

www.nvfl.nl

www.kngf.nl

www.oncoline.nl.

 

Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x