Oefentherapie Cesar | Lelystad

Maak uw afspraak zonder verwijzing Plan vandaag nog uw afspraak

De oefentherapie Cesar kan u helpen bij bewegingsklachten ten gevolge van een incorrecte houding of beweging, eventueel veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. De oefentherapeut is een paramedicus die gespecialiseerd is in klachten die voortkomen uit verkeerd bewegen, een ongunstige houding en/of (spier)spanning. Ook kunt u bij de oefentherapeut van KernGezond terecht om ergere klachten te voorkomen. Een preventieve verbetering van de houding en een goede kwaliteit van bewegen. Daarbij wordt gekeken wat de patiënt in zijn dagelijks leven doet, zodat de houding en beweging ook praktisch bruikbaar is. De oefentherapeut bij KernGezond doet er alles aan om uw lichaam weer in een goede houding en beweging te krijgen..

 

Wat doet de oefentherapeut?

De oefentherapeut Cesar zal u bewust maken van uw houding, manier van bewegen of ademgewoonte in relatie tot uw klachten. U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam weer in de meest optimale conditie door het doen van oefeningen. Kenmerkend van deze behandelmethode is dat er gebruikgemaakt wordt van een motorisch leerproces, waarbij alle aspecten die nodig zijn om daadwerkelijk tot een houdings- en bewegingsverandering te komen de revue passeren. U ontdekt hoe u uw (werk) houding en manier van bewegen kunt verbeteren en zo een bijdrage kunt leveren aan het verminderen van uw klachten. U leert zelfredzaamheid om met de klachten om te gaan en hoe u kunt voorkomen dat de klachten terugkeren. Ook wordt de behandeling afgestemd op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en adviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven, thuissituatie en hobby's/sport.

 

Wanneer naar een oefentherapeut?

De oefentherapeut kan veel pijn en ongemak verhelpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten van spieren, pezen, banden en gewrichten:

  • Houding en bewegingsklachten;
  • Motorische klachten;
  • Ademhalingsklachten;
  • Rug- en heupklachten;
  • Arbeidsrelevante klachten;
  • Chronische aandoeningen.
Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x